perjantai 4. tammikuuta 2013

"Luulin etten koskaan voisi tulla äidiksi"

Että osaa ottaa päähän.

Ihmiset, jotka suunnittelevat lapsentekoa kuin Olympialaisiin osallistumista. "Et jos me haluttais et se syntyy kesäkuussa, niin sit pitäis tänään pupustella*." Ja sitten laskettu aika jo onkin kesäkuussa.

Julkkikset, joiden raskautumisongelmista otsikoidaan naistenlehdissä: "Luulin etten koskaan voisi tulla äidiksi". Kun jutun lukee, selviää, että kyseinen henkilö nyt vaan oli aatellut hiljaa mielessään, että ei ehkä tulekaan äidiksi kun ei oo sitä miestä eikä koskaan ole edes yrittänyt tulla raskaaksi. Ja kas, kun mies löytyy ja yritys aloitetaan, raskautuminen tapahtuu heti.

Järjen jättiläiset, jotka työntelevät lastenvaunuja tupakansavupilvessä.


*Kuka aikuinen, järjissään oleva ihminen käyttää oikeasti sanaa pupustella, kun tarkoittaa panemista?!? En jaksa käsittää, mutta erinäisten vauva-aiheisten keskustelupalstojen teksteissä tuo tuntuu olevan ihan normaali termi. Nyt vittu oikeesti ihmiset!

7 kommenttia:

 1. Pupustella :) Aika hölmön kuulosta, mutta suodaan se heille. Ehkä se on sitä sitte et ettei tahdota ni rivoa kieltä käyttää. Mulla taitais mennä halut, jos mies kysyis jotta onko meil tänää pupustelua :D

  VastaaPoista
 2. Jeps. Pupustelu, tarrasukat/vauvaliima, raskausviikkojen poksuminen. Ja tietenkin se kaikkein tärkein, "söpösti pyöristyvä vauvamasu".

  VastaaPoista
 3. Lehdessä olikin tuossa juuri otsikko, missä Tarja Turunen kertoi kuinka he suunnittelivat lapsensa tekoa kalenteri kädessä. Ja taisi varmaan osuakin juuri sinne minne oli almanakkaan merkattu... Olishan se toki kiva jos voisi. Mun vauvat syntyisi toukokuussa. Siinä olisi kiva kesä köllötellä pienen kanssa. Mutta kyllä mä olisin tyytyväinen syntyisi mun vauvani ihan milloin vaan, kun nyt ylipäätään syntyisi. Ja vielä hengissä kiitos.

  VastaaPoista
 4. Tuohon viimeiseen kommenttiin: hyvin, hyvin moni käyttää sanaa pupustella näissä piireissä. (Aiheuttaakohan se lapsettomuutta?) Tiedät, että olet erittäin syvällä lapsettomuuden suossa, kun alat itse käyttää sitä. Itse tajusin tämän, kun MIES käytti sitä sanaa. Lauseessa. Vähän ovelan hymyn kera mutta kuitenkin. Me ollaan niin syvällä että hyvä jos otsa näkyy enää.

  VastaaPoista
 5. Haaveilija, jäisi kyllä Mr. Eavesilta ainakin saamatta, jos hän pupustelua ehdottaisi... :)

  Ainu, siinähän ne ällöimmät sanat tulikin. :)

  Turnip, niinpä. Tekisi noille kalenteri kädessä suunnitteleville varmaan ihan hyvää joskus jutella esimerkiksi sinunlaisessasi tilanteessa olevan kanssa. Avartuisi maailma vähän. :\

  Maija Dahlia, taivas varjelkoon etten ikinä niin syvälle uppoa (ja että sinäkin pääset sieltä suosta vielä pois)!

  VastaaPoista
 6. Ai hemmetti, niin osuvaa - ja osuvat kommentit myös! :D Nyt tiedän, ettei musta koskaan tule "oikeaa" odottajaa, sillä en ikinä käyttäisi/käyttänyt noita termejä edes pääni sisällä. Nyt kun asiat ovat kääntyneet paremmin päin, muistelen kiitollisena (sitähän se ei yritysaikana ollut) aikaa taaksepäin: en luojan kiitos tullut raskaaksi kalenteri kourassa. En vieläkään oleta, että raskaus etenee loppuun asti kuin saduissa. Ehkä sitä kasvoi ihmisenä. Toisaalta en koskaan olettanutkaan, että "me tehdään vauvoja silloin kun meille sopii". On se ihmeellistä, miten aikuiset ihmiset voi ajatella näistä asioista niin eri tavoin! Ja ei, tässä asiassa erilaisuus ei ole mielestäni hienoa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos hienosta kommentista A! Hauskaahan se olisi jos kaikilla homma onnistuisi kalenterin mukaan. Koska niin ei ole, niin toivoisi niiltä onnekkailta sentään vähän ymmärrystä... mutta ei.

  Onnea kuitenkin sinulle "masuasukin" kanssa! ;)

  VastaaPoista