lauantai 1. joulukuuta 2012

Vielä muutama viikko

Parin viikon päästä menemme ensimmäistä kertaa lapsettomuuspoliklinikalle. Lähete sinne lähti gynekologilta lokakuun alussa ja kuvittelin, ettei me nyt ennen joulua mihinkään päästä. Mutta olipa kerrankin nopeaa toimintaa.

Olen jo aikoja sitten täyttänyt esitietokupongit. Tai ainakin niiltä osin kun kykenin, sillä osa kysymyksistä oli tällaisen pilkunviilaajan mielestä niin asenteellisia, etten suostunut niihin vastaamaan yksinkertaisella ruksailuasteikolla.

Eniten jännittää se, kuinka paljon saan kuulla sanomista painostani. En ole yrittänyt laihduttaa, mutta olen yrittänyt elää terveellisesti, mikä on minusta tärkeämpää. Painoni on kuitenkin painoindeksin mukaan liian korkealla ja tiedän, että sitä indeksiä siellä tuijotetaan varmasti turhankin tiukasti. Siitä on nyt kuutisen vuotta kun ex-miehen kanssa yritimme lisääntyä. Ei se onnistunut silloinkaan (ja pakko sanoa että hyvä niin), vaikka painoin kolmisenkymmentä kiloa vähemmän.
Sillä tuskin kuitenkaan on mitään merkitystä tässä tilanteessa.

2 kommenttia:

  1. Kyllä sillä painolla on merkitystä, omasta kokemuksesta tiedän. :( Ylipaino on merkittävin lapsettomuutta aiheuttava tekijä. Vaikka taustalla olisi muitakin syitä, ei runsas ylipaino mitenkään edesauta raskautumista vaan päinvastoin aiheuttaa omalta osaltaan ongelmia.

    VastaaPoista
  2. Niin. Tuohan se taitaa tänä lihavuushysteerisenä aikana olla se virallinen näkökanta.

    VastaaPoista