perjantai 3. elokuuta 2012

Liian vaikeeta se on

Opinko milloinkaan lukemaan ovulaatiotestiä?

Pitäisi olla kaksi viivaa, yhtä tummat tai toinen tummempi kuin toinen. Onko se toinen nyt varmasti yhtä tumma? Entä jos ei ole, eikö silloin ole vielä oikea hetki? Tai mitä jos se on melkein ja puoli vuorokautta myöhemmin uudessa testissä toinen viiva onkin kadonnut taas kokonaan?

Testaanko puolen päivän välein vai riittääkö aamuisin?
Mitä jos mies ei millään jaksakaan juuri silloin, kun itse luulee että olisi sopivin hetki (ja ovulaatiotestissä on kaksi viivaa, jotka ehkä ovat yhtä tummia tai eivät ehkä ihan kuitenkaan, mutta kun parempaakaan ei ole vielä saanut)? Pitääkö jaksaa olla ystävällinen vai saako huomauttaa, että taas meni tämäkin kuukausi hukkaan, kun edellisestä kerrasta on jo viisi vuorokautta?

6 kommenttia:

 1. Jos viivat ovat melkeinkään yhtä tummat niin sehän on käsitteekseni plussa. Mutta jos toinen on selkeän haalea niin se on negatiivinen ovulaatiotestissä. Näin olen ymmärtänyt.
  Testaaminen kerran päivässä riittänee, riippuu varmaan mihin tarkoitusperiin haluaa testata. Ovulaatiotestailuissa (ainakin hoidoissa) halutaan saada kuvatuksi koko LH-piikki, luteinisoiva hormoni. LH-piikki irrottaa munarakkulan ja ovulaatio on siis tämän hormoniihmentymän seuraus.

  Viimeisin kysymys on paha - itse aina huomauttelen miehelle jos ja kun hommat jää oikeaan aikaan tekemättä. Mutta luulen että se ei ole kuitenkaan kovin mukavaa, eikä ainakaan nostata intoa seuraavaa kertaa ajatellen. Pettymys vain kirpaisee niin paljon että siinä ei voi olla sanomatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän noin minäkin olen päätellyt, että ehkä se melkein yhtä tumma riittää. Mutta silti hirveän turhauttavaa...

   Ei kai se reilua ole miehelle huomautella ja syyllistää, jos ei satukaan huvittamaan juuri sillä hetkellä kun olisin hedelmällisintä. Tämähän se varmasti onkin yksi niistä lisääntymisyritysten kompastuskivistä. :\

   Poista
 2. Osta digitaalisia Clearblue-testejä. Ne ovat tosi kalliita (7 testiliuskaa netissä halvimmillaan 30 euroa), mutta itse en koskaan saanut täyttä selvyyttä David-testien yms. viivojen tulkinnasta. Lopulta tein niitä kahdesti päivässä enkä jälkikäteenkään osannut sanoa, milloin se ovulaatio oli.

  Minulle lapsettomuusklinikalla neuvottiin käyttämään Clearblue-testejä näin:

  Virtsaa aamulla rakko täysin tyhjäksi. Aamuvirtsa ei kelpaa testiin, koska se on hapanta. Älä juo äläkä syö mitään. Noin 20-30 minuutin kuluttua saat rutistettua ulos muutaman tipan virtsaa kuppiin. Tee virtsasta joka aamu testi, kunnes diginäytöllä näkyy hymynaama. Hymynaaman nähtyäsi samana iltana ja seuraavana aamuna yhdyntä.

  Lapsettomuusklinikka oli kuulemma tehnyt tutkimuksen tuhansilla henkilöillä, ja tämä menetelmä Clerbluella on erittäin luotettava. Luotettavuudeltaan siis painii täysin eri sarjassa kuin nuo tulkinnanvaraiset testit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos näistä neuvoista! Viimeksi apteekissa ihmettelinkin noita digitaalisia testejä, mutta hinta laittoi valitsemaan toisen. Mutta kaipa noita voisi yrittää. Miehelle kerroinkin, että niistä saa hymynaaman sitten kun hetki koittaa. En tosin osannut vastata hänen kysymykseensä siitä, että saako muutoin surunaaman. :]

   Poista
  2. Muuten tulee kasvoton kaveri eli pelkkä pallo:)

   Poista